Diensten


Wandelingen


Ik laat uw hond uit in de omgeving van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Dit zijn gebieden waar de hond lekker los kan en mag lopen en waar ze zo min mogelijk overlast bezorgen voor andere mensen en/of honden. Uw hond kan lekker rennen, ravotten en naast de fiets of step mee rennen. Ook doe ik speurspelletjes met uw hond. De hond is een roedel dier en geniet dan ook van een wandeling met soortgenoten. Mocht uw hond echter niet sociaal zijn naar andere honden dan is er ook een mogelijkheid om uw hond individueel uit te laten. Vraag naar de mogelijkheden.

De groepen zijn klein en bestaan uit gemiddeld 5 tot 8 honden per groep. Al met al een goede wandeling waarin uw hond al zijn energie kwijt kan. Maar waar de baas wel tegen (soms) vieze pootjes moet kunnen. Ik lever uw hond handdoekdroog af.

Honden die graag zwemmen komen ook aan hun trekken en ik zorg dan ook dat uw hond weer handdoekdroog thuis wordt afgeleverd.

Tijdens de wandelingen neem ik een rugzak mee waarin zich EHBO middelen bevinden maar ook extra riemen en lange lijnen dus ook tijdens de wandeling staat veiligheid bovenaan.

Bij slecht weer gaan de wandelingen gewoon door, want ik word niet tegengehouden door de weersomstandigheden. Tenzij er onweer in de lucht is of het om andere redenen voor mij en uw hond niet veilig is om ons buiten te bevinden. Ook kan ik de tijden van de wandelingen aan moeten passen door de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld bij extreme hitte of kou.

Transport en vervoer


Een belangrijk onderdeel van een hondenuitlaatservice is het vervoersmiddel, vandaar onze toelichting over onze bus. Sinds april 2012 heeft Hondenuitlaatservice stap-voets een splinternieuwe bus gekocht. Een Peugeot Boxer staat sindsdien tot onze beschikking. Onze stap-voets bus is ingericht volgens alle veiligheidsnormen (vastgesteld via hus-nederland).

Alle honden worden tijdens de rit (van en naar huis) vervoerd in kennels die in de bus zijn geplaatst. In de bus is ruimte voor totaal 15 honden. De kennels zijn voorzien van antislipmatten en bij nat en koud weer zijn er voor de kleinere kennels ( en dus kleinere kouwelijke honden) warme kleedjes. Ook hebben wij achterin de bus een extra grote kennel die deelbaar is in 2 grote kennels d.m.v. een tussenschot.

In de bus is een mechanische ventilatie geplaatst waardoor er altijd een goede lucht circulatie in de bus is. Warme lucht wordt snel afgevoerd (ook tijdens warme dagen).

De bus wordt 1x per week ontsmet met dettol of neosabenyl, dit om ziektes en ongedierte besmetting te voorkomen. Tevens wordt de bus regelmatig gesprayd met anti vlooien/ teken en ongedierte middelen. In de bus zijn ook extra riemen, drinkwater, handdoeken etc voor de honden aanwezig. Ook zijn wij in het bezit van een loopplank en een EHBO doos.

Zoals u ziet zijn wij van alle gemakken voorzien om uw hond een prettig verblijf te geven naar de wandelplaats maar natuurlijk ook voor de terugreis naar huis.


Dagopvang


We weten allemaal wel hoe het te werk gaat wanneer iemand zijn of haar kind naar een kinderdagopvang brengt. Voordat de ouder(s) gaan werken breng je je kind naar een gerenommeerde crèche waar de gehele dag je kind onder toezicht veilig kan spelen.

Dit is ook ons concept alleen dan voor jullie trouwe viervoeter! GEEN kennels en veel ruimte waar de honden onder begeleiding de hele dag kunnen vertoeven.

Voordat de baas naar zijn of haar werk gaat breng je je hond bij ons op het Trimpad 32 te Vlaardingen. (in overleg kunnen wij uw hond ook ophalen). Als alle honden gebracht zijn, rijden wij naar de polder voor een ochtendwandeling op ons prachtige terrein in de broekpolder. Na de wandeling keren wij terug op locatie en verblijven de honden in een ruimte van ruim 130m2 om te spelen of lekker te relaxen na de wandeling.

Wij hebben ook een buiten uitloop zodat de honden niet allen binnen verblijven en ook buiten kunnen genieten van evt badjes en speeltjes. Overdag worden de honden vermaakt met spelletjes en trainingslessen en in de middag worden de honden nogmaals voorzien van een wandeling. Wij hebben een bench ruimte waar de honden zich kunnen afzonderen van de andere honden. Einde van de dag wordt de hond weer opgehaald door zijn of haar baas.( of tegen meerprijs thuisgebracht) Wij kunnen onze service 5 werkdagen per week verlenen en in het weekend in overleg.


Hoe gaat het aanmelden?

Graag ontvangen wij uw aanmelding per mail. U ontvangt ALTIJD een bevestiging van de aan- of afmelding. Als u geen bericht hierover heeft ontvangen, dan graag nogmaals contact opnemen zodat u zeker weet dat uw aanvraag ontvangen is.

Wanneer mag mijn hond niet naar de dagopvang?

Tijdens de loopsheid van uw hond zult u een andere oplossing moeten zoeken. 3 weken heeft een teef nodig om de loopsheid te doorlopen. We kunnen haar helaas ook niet meenemen en dan privé uitlaten. De geur die een loopse teef bij zich draagt, maakt dat de honden in de bus dan al helemaal dol worden en op het terrein niet te handhaven zijn.

Is uw hond ziek, dan verzoeken wij u dit even te melden. De meeste hondenziektes zijn virussen en dus besmettelijk. U begrijpt dat ze dan niet mee kunnen. Er zijn virussen die geen echte ziekte klachten geven maar wel besmettelijk zijn. Bijvoorbeeld kennelhoest in de lichte vorm of wratten bij de jonge hond. Ook dan zult u zelf uw hond moeten uitlaten omdat dit te besmettelijk is. Ook al heeft uw hond de enting verplicht tegen kennelhoest gekregen, dit betekent niet dat de hond dit niet kan krijgen.

Is uw hond geblesseerd dan horen wij het graag en zullen wij hier uiteraard rekening mee houden. Omdat wij niet met kennels werken moet uw hond sociaal zijn naar mens en andere honden want zij verblijven de gehele dag in groepsverband. Voldoet uw hond niet aan deze eis dan is onze dagopvang helaas niet geschikt voor uw viervoeter.

Wat zijn onze tarieven?

Aanbod Prijs
Dagopvang per hond 1 x per week €17,50 per dag
Dagopvang per hond meerdere keren per week €15,00 per dag
Dagopvang meerdere honden van 1 adres, 2e hond €12,50 per dag
Dagopvang in het weekend of feestdagen €22,50 per dag
Meerprijs voor ophalen en thuisbrengen binnen Vlaardingen €2,50 per retour
Meerprijs voor ophalen en thuisbrengen Schiedam, Maassluis en Maasland €4,50 per retour

Training


Groepslessen

Op maandagavond geef ik een gehoorzaamheidscursus voor baas en hond. Tijdens deze cursus leert de baas veel over het gedrag van zijn hond. Ik train individueel dit betekent dat wij naar de baas/hond combinatie kijken en van daaruit een aangepast trainingsschema vaststellen. Dit betekent voor u dat u tijdens de lessen niet lang stil staat en moet wachten op uw medecursisten. Maar gedurende de les constant in beweging bent. De oefeningen bestaan uit basis gehoorzaamheidsoefeningen, het afleren cq hanteerbaar maken van ongewenst gedrag en contactoefeningen. Tijdens de wintermaanden vervallen deze lessen omdat er op de aangegeven locatie geen verlichting aanwezig is. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen.

Maandagavond van 19.00-20.00 uur.
Kosten; 10 lessen voor € 125.00

Privélessen

Ook heb ik de mogelijkheid voor individuele lessen (privèlessen). Ik begeleid u dan met uw hond om ongewenst gedrag te voorkomen of af te leren, gehoorzaamheid en contact te verbeteren etc. U bepaalt zelf de locatie mocht dit buiten mijn werkgebied zijn dan gaat dit in overleg en ben ik genoodzaakt extra benzinekosten in rekening te brengen.

Kosten: € 20,00 voor een les van 30 minuten.
5 lessen voor € 97,50


Vakantie verzorging aan Huis


Huisdieren blijven bij uw afwezigheid graag in een voor hun vertrouwde omgeving. Lekker in hun eigen mandje, kooi of in het zonnetje op de vensterbank slapen. Dit levert voor de huisdieren zo min mogelijk stress op en de dieren hoeven zich niet aan te passen aan een nieuwe en vreemde omgeving. Daarom bied ik vanaf 2014 de mogelijkheid om tijdens uw afwezigheid, vakantie of weekend weg uw huisdier(en) in hun eigen vertrouwde omgeving te verzorgen. Dit betreft katten, konijnen, vogels, cavia’s en alle soorten kleine huisdieren.

Buiten de noodzakelijke zorg zoals eten- en vers water geven, kattenbak- of kooi verschonen zal ik uw huisdier tijdens uw afwezigheid ook extra aandacht geven. Uiteraard kunt u uw wensen en verzorgingseisen kenbaar maken in een introductiegesprek, en zal ik proberen zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Medische verzorging
Door mijn opleiding en werkervaring als paraveterinair kan ook tijdens uw afwezigheid de medische verzorging van uw huisdier door mij verleent worden. Hierbij wordt o.a verstaan het geven van medicatie, ogen/oren zalven etc.


Bij meer dan 2 huisdieren per adres is prijs in overleg. Werkgebied is Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

U dient zelf zorg te dragen voor voer, kattenbakvulling, medicatie etc.
Na reservering dient 50 % van de betaling overgemaakt te worden naar rekeningnummer NL71RABO0150642202 tnv Hondenuitlaatservice stap-voets te Vlaardingen. Uiterlijk 2 weken voor uw vertrek (en de verzorgingsperiode) dient de volledige betaling ontvangen te zijn op bovenstaand rekeningnummer.


1 x daags (max. 2 huisdieren)

10

bezoek +/- 30 min

 • 1x per dag eten geven
 • Dagelijks vers drinkwater
 • Aandacht geven
 • Evt dagelijks kattenbak/kooi verschonen
 • Post/kranten verzamelen/ sorteren
 • Planten water geven
 • Afvoeren afval

1 x daags incl medische verzorging

12,50

bezoek +/- 30 min

 • 1x per dag eten geven
 • Dagelijks vers drinkwater
 • Aandacht geven
 • Evt dagelijks kattenbak/kooi verschonen
 • Post/kranten verzamelen/ sorteren
 • Planten water geven
 • Afvoeren afval

2 x daags (max. 2 huisdieren)

15

bezoek +/- 20 min per bezoek

 • 1x per dag eten geven
 • Dagelijks vers drinkwater
 • Aandacht geven
 • Evt dagelijks kattenbak/kooi verschonen
 • Post/kranten verzamelen/ sorteren
 • Planten water geven
 • Afvoeren afval

2 x daags incl medische verzorging

17,50

bezoek +/- 20 min per bezoek

 • 1x per dag eten geven
 • Dagelijks vers drinkwater
 • Aandacht geven
 • Evt dagelijks kattenbak/kooi verschonen
 • Post/kranten verzamelen/ sorteren
 • Planten water geven
 • Afvoeren afval

We honden