Over ons

Wie is Honden Uitlaatservice Stap-Voets

Sandra Bastemeijer

Eigenaresse hondenuitlaatservice Stap-voets

+31626164038


Voor een aantal mensen komt deze naam niet helemaal onbekend voor in “Dierenland”. Na de MAVO heb ik de opleiding dierverzorging gevolgd en ben daarna 12 jaar werkzaam geweest als dierenartsassistente (paraveterinair) in Vlaardingen. Tijdens mijn werk als dierenartsassistente heb ik de opleiding gevolgd voor hondentrainster bij de Dierenbescherming. Ik ben als hondentrainster 20 jaar actief geweest bij de Dierenbescherming. En heb daarvoor in 2006 een onderscheiding mogen ontvangen namens de Landelijke Dierenbescherming. Tevens werk ik freelance voor de Landelijke Dierenbescherming als praktijkdocent en mentor. Ik doceer in het opleiden van hondentrainers door heel Nederland en controleer Dierenbeschermingshondenscholen door heel Nederland of zij voldoen aan het keurmerk.

Ook heb ik de cursus voor gedragstesten bij Martin Gaus gevolgd. Ik heb met eigen honden veel getraind en daardoor veel geleerd. Met mijn eerste hond heb ik voornamelijk gehoorzaamheidstrainingen gedaan. Maar ook ben ik daarmee naar Oostenrijk geweest voor een lawinetraining die gegeven werd door de bekende Ruud Haak.

De tweede hond (mijn eerste boxer) heb ik getraind tot reddingshond, dit was een uitdaging opzich. Nu heb ik een nieuwe uitdaging en zoek het in een heel andere tak van hondensport. Ik heb “weer” een boxer en ben nu bezig met appèl en manwerk. November 2009 heeft mijn hond zijn VZH examen behaald en zijn eerste beker gewonnen.

Hier volgen mijn diploma’s nog even op een rij:

 • 1989 Diploma Dierenartsassistente bij Leny Mooldijk
 • 1990 Dieren EHBO bij LOI onderwijsinstellingen
 • 1991 Docentenopleiding Gehoorzame Huishond Dierenbescherming
 • 1992 Bijscholing Welpenopvang Dierenbescherming
 • 1993 Bewijs van toelating Paraveterinair door Ministerie van landbouw
 • 1994 Apotheek voor Assistenten Dierenartspraktijk bij PAO Diergeneeskunde
 • 1994 Bijscholing Speltechniek Dierenbescherming
 • 1995 Dermatologie voor Dierenartsassistenten bij PAO Diergeneeskunde
 • 1994 Voorbereiding/nazorg operatiepatiënt bij PAO Diergeneeskunde
 • 1995 EHBO voor Dierenartsassistenten bij PAO Diergeneeskunde
 • 1996 Keurmeester examens Gehoorzame Huishond Dierenbescherming
 • 2003 Certificaat workshop “Gedragstesten” door Martin Gaus
 • 2009 Diploma Erkend Hondenuitlaatservice bij Martin Gaus
 • 2011 Bewegingsleer bij honden aan de Martin Gaus academie
 

Hondenuitlaatservice Stap-voets


Ik denk dat iedereen wel benieuwd is hoe je op het idee komt om een hondenuitlaatservice te beginnen. Op dit moment ontstaan er veel hondenuitlaatservices in Nederland en dat is jammer. Want hierdoor wordt niet altijd kwaliteit en veiligheid geleverd. En dit moet toch wel je doel zijn wanneer je een hondenuitlaatservice wil beginnen.

Bij mij begon het als volgt


Wanneer je zelf eigenaar bent van een hond, is dit toch een deel van het gezin. Als je dan op zoek gaat naar een oppas voor bijv. een werkdag, een dagje uit met het gezin (zonder hond) of als je onverwachts ziek bent of over moet werken, dan wil je graag dat je hond door een persoon wordt uitgelaten die zijn afspraken na komt en die lief voor je hond is en die verantwoord met je hond omgaat al met al een betrouwbaar persoon. Ik heb zelf ondervonden dat deze personen moeilijk te vinden zijn.

Iemand komt zijn afspraken niet na of kan een hond niet of moeilijk hanteren. Vandaar dat ik op het idee kwam om zelf de stoute schoenen aan te trekken en een hondenuitlaatservice te beginnen. Ik ben in het bezit van o.a een hondentrainersdiploma en zoals u kunt lezen, heb ik ook de nodige ervaring op het gebied van honden. (Ik verwijs u voor diploma’s etc dan ook even naar het volgende hoofdstuk.) Ook ben ik op de hoogte van de nodige hulpmiddelen zoals Gentle Leader, Halti, Klikker etc. Ook kan ik uw hond trainen en daarvoor verwijs ik u naar het hoofdstuk 'training'.

Eind 2009 heb ik met zeer goed gevolg de opleiding voor hondenuitlaatservice afgerond bij Martin Gaus en heb ik mij officieel laten inschrijven bij HUS-Nederland. Dit is een belangenvereniging voor alle hondenuitlaatservices in Nederland waarin veiligheid garant staat. Als hondenuitlaatservice moet je dus aan een aantal eisen voldoen om ingeschreven te mogen worden bij HUS-Nederland.

Door de blijvende aanvragen is hondenuitlaatservice stap-voets sinds maart 2015 een franchise onderneming en is Tess mij komen versterken als franchiseneemster. Zij stelt zich graag aan u voor onder het hoofdstuk “Tess”. Bent u op zoek naar een betrouwbaar adres. Aarzel niet en bel of mail ons voor een kennismakingsafspraak. Want wij zien u en uw hond graag terug voor een wandeling.

We honden