+31 (0) 6 26 16 40 38 stap-voets@live.nl

Over Stap-voets

wandelingen

blije honden

blije baasjes

dagen hondeweer

Team Stap-voets

Sandra Bastemeijer

Eigenaar en oprichter van Hondenuitlaatservice Stap-voets

Ook erkend stagebedrijf

Hondenuitlaatservice Stap-voets is een erkend stage-leerbedrijf. U kunt dus ook een stagiaire aantreffen tijdens de wandelingen of het ophalen en thuisbrengen van uw hond. Onze stagiaires worden vakkundig opgeleid en begeleid.

Sacha Weitering
Karina Rijpstra

Ons vervoer

De Stap-voets bussen zijn ingericht volgens alle veiligheidsnormen. Deze zijn vastgesteld door de Nederlandse branche organisatie voor hondenuitlaatservices, HUS Nederland. Ook zijn wij aangesloten bij Dibevo, de branche-organisatie voor hondenpensions, dierenwinkels, etc.

Alle honden worden tijdens de rit (van en naar huis) vervoerd in kennels die in de bus zijn geplaatst. Iedere hond heeft een eigen kennel waardoor veiligheid gewaarborgd is. Er ontstaan hierdoor geen situaties waarin uw hond gevaar kan lopen (bijv door vechtpartijen etc). De kennels zijn voorzien van antislipmatten en bij nat en koud weer zijn er warme kleden aanwezig.

Goed voorbereid op de weersomstandigheden

De bussen zijn voorzien van winterbanden tijdens de wintermaanden, warme kleden en verwarmingselementen voor de honden.

In de zomer hebben we koelmatten en koelelementen. De bussen zijn voorzien van dubbele mechanische ventilatoren waardoor er altijd een goede & koele luchtcirculatie in de bus aanwezig is. Warme lucht wordt snel afgevoerd (ook tijdens de warme dagen). Voor honden die moeite hebben met springen of tillen, is er een loopplank beschikbaar.

Hygiëne & veiligheid

Om ziektes en ongedierte te voorkomen wordt de bus dagelijks gereinigd en minimaal 1x per week met een goed en veilig middel ontsmet. Elke maand wordt de bus behandeld met een anti-vlooien- en tekenspray.

In de bus zijn conform de veiligheidsnormen een EHBO verbanddoos en brandblusser aanwezig. Ook extra riemen, schone handdoeken en drinkwater zijn aanwezig.

Sandra Bastemeijer

Eigenaresse hondenuitlaatservice Stap-voets

Stuur een e-mail

+31 6 26 16 40 38

Voor een aantal mensen komt deze naam niet helemaal onbekend voor in ‘dierenland’. Na de MAVO heb ik de opleiding dierverzorging gevolgd en ben daarna 12 jaar werkzaam geweest als dierenartsassistente (paraveterinair) in Vlaardingen. Tijdens mijn werk als dierenartsassistente heb ik de opleiding gevolgd voor hondentrainster bij de Dierenbescherming. Ik ben als hondentrainster 20 jaar actief geweest bij de Dierenbescherming. En heb daarvoor in 2006 een onderscheiding mogen ontvangen namens de Landelijke Dierenbescherming. 

Tevens werk ik freelance voor de Landelijke Dierenbescherming als (praktijk)docent. Ik doceer in het opleiden van hondentrainers door heel Nederland en controleer Dierenbeschermings-hondenscholen door heel Nederland of zij voldoen aan het keurmerk.

Ook heb ik de cursus voor gedragstesten bij Martin Gaus gevolgd. Ik heb met eigen honden veel getraind en daardoor veel geleerd. Met mijn eerste hond heb ik voornamelijk gehoorzaamheidstrainingen gedaan. Maar ook ben ik daarmee naar Oostenrijk geweest voor een lawinetraining die gegeven werd door de bekende Ruud Haak.

De tweede hond (mijn eerste boxer) heb ik getraind tot reddingshond, dit was een èchte uitdaging.Daarna heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in een heel andere tak van hondensport. Ik heb daarna ‘weer’ een boxer genomen en ben aan de slag gegaan met appèl en manwerk. November 2009 heeft mijn hond zijn VZH-examen behaald en zijn eerste beker gewonnen.In 2018 hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze Arcos welke de drijfveer was achter Stap-voets. Nu starten we opnieuw met weer een boxer.

Wilt u meer informatie, of persoonlijk kennismaken?
Stuur dan uw inschrijving of bericht naar Stap-voets.

Opleidingen & Diploma's

Mijn opleidingen en diploma’s op een rij:

 

 • 2019 Puppygym aan de MG Academie door Sam Turner
 • 2019 Oefening als hulpmiddel aan de MG Academie door Peter Beekman
 • 2019 Socialisatie van pups aan de MG Academie door Marcel Nijland
 • 2017 Lezing Titeren door Tannetje Koning
 • 2017 Lezing Voeding door Lotte Botter
 • 2017 Workshop “Niets” door Judith Lissenberg
 • 2011 Bewegingsleer bij honden aan de Martin Gaus Academie
 • 2009 Diploma Erkend Hondenuitlaatservice bij Martin Gaus
 • 2003 Certificaat workshop ‘Gedragstesten’ door Martin Gaus
 • 1996 Keurmeester examens Gehoorzame Huishond Dierenbescherming
 • 1995 Dermatologie voor Dierenartsassistenten bij PAO Diergeneeskunde
 • 1994 Bijscholing Speltechniek Dierenbescherming
 • 1994 Apotheek voor Assistenten Dierenartspraktijk bij PAO Diergeneeskunde
 • 1993 Bewijs van toelating Paraveterinair door Ministerie van Landbouw
 • 1992 Bijscholing Welpenopvang Dierenbescherming
 • 1991 Docentenopleiding Gehoorzame Huishond Dierenbescherming
 • 1990 Dieren EHBO bij LOI onderwijsinstellingen
 • 1989 Diploma Dierenartsassistente bij Leny Mooldijk